Kernvisie methode

Kies voor de Kernvisie methode bij leerproblemen zoals beelddenken

 

 

Soms hebben slimme kinderen moeite met leren.

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar begaafd zijn is niet altijd een garantie voor goed kunnen presteren in een schoolse omgeving. Soms hebben deze kinderen moeite met spelling en/of met lezen of het rekenen gaat niet zo vlot als je eigenlijk wel zou verwachten.

14907608_1799439263666277_8163702575944987041_n

Deze kinderen zijn vaak meer visueel ingesteld en leren soms op gevoel (kinesthetisch). De stof wordt aangeboden op een manier die niet past bij de wijze waarop zij leren. Op school krijgen deze kinderen een verlengde instructie waarbij de stof nogmaals wordt aangeboden op dezelfde manier die niet aansluit. Soms wordt er al gesproken over dyslexie of dyscalculie.

Deze kinderen hebben er baat bij om de stof op een andere meer passende manier aangeboden te krijgen.

Dat doen wij met de Kernvisie methode.

Met de Kernvisie methode leren wij de kinderen in 6 tot 8 sessies  te vertrouwen op hun eigen visuele denk-systeem. We leren ze hun eigen sterke kant in te zetten om de stof van school te snappen en te onthouden. Het is geweldig om te zien hoe kinderen groeien en het echt zelf kunnen doen!

Tijdens het traject gaan wij ook graag mee naar school om de Kernvisie methode toe te lichten. De Kernvisie methode werkt het best als deze ook (deels) op school wordt toegepast. Een gesprek over de Kernvisie methode op school is gratis.

 

Voor meer informatie over de methode: www.kernvisiemethode.nl of neem even contact op.