Hieronder vindt u informatie over de intakeprocedure voor de begeleiding van uw kind.

Bij Praktijk voor Begaafdheid Apeldoorn is altijd het kind en zijn / haar (hulp)vraag het uitgangspunt voor begeleiding en advies.

Je bent oké zoals je bent en soms kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken.

Wij gaan samen met u en uw kind op zoek naar antwoorden op alle vragen over hoogbegaafdheid en begaafdheid, we wijzen graag de weg, wij adviseren en helpen als u of uw kind even vastloopt. Ook verzorgen wij trainingen en workshops voor kinderen en volwassenen.

Een begeleidingstraject kan bestaan uit individuele begeleiding van het kind, begeleiding in de peergroup, begeleiding van de ouders of een combinatie van deze drie begeleidingsvormen. Ook kan in sommige gevallen gekozen worden tot een traject met uw hele gezin.

In de intakeprocedure worden de mogelijkheden onderzocht en worden de doelen en het maatwerktraject voor de begeleiding samen met ouders en kind vormgegeven.

De intakeprocedure bestaat uit de volgende gesprekken:

  1. Een kennismakingsgesprek met u als ouders
  2. Een intake met uw kind
  3. Een zijns-gesprek met uw kind
  4. Een afstemmingsgesprek met u als ouders

Eventueel vindt in deze periode ook al een gesprek op school plaats om informatie rondom uw kind compleet te maken.

Tijdens deze periode wordt u verzocht meerdere vragenlijsten in te vullen die een beeld geven van de hoogbegaafdheidskenmerken van uw kind. Deze lijsten worden met u besproken in het afstemmingsgesprek. In dit laatste gesprek zal het maatwerktraject met u worden afgestemd.

De gesprekken in de intakeprocedure zijn altijd met Hetty Velthuis, ECHA Specialist Hoogbegaafdheid.

Om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek met Hetty Velthuis kunt u onderstaand contactformulier invullen. Ook kunt u natuurlijk telefonisch contact opnemen of per mail. Klik hier voor de contactmogelijkheden.