Begeleiding van hoogbegaafde kinderen
Praktijk voor Begaafdheid Apeldoorn

Intakeprocedure

Hieronder vindt u informatie over de intakeprocedure zoals wij deze hanteren onder de Jeugdwet. Bent u van mening dat de problematiek van uw kind onder de Jeugdzorg valt, neem dan altijd eerst contact op met het CJG. Zij kijken samen met u of Jeugdzorg noodzakelijk is en zullen een beslissing nemen of vergoeding kan worden toegekend.

Heeft u een indicatie van het CJG ontvangen, dan kan de intakeprocedure worden gestart.

Indien u voornamelijk op zoek bent naar advies voor u als ouders of voor school of is de problematiek van uw kind niet passend voor de Jeugdzorg, dan kunt u voor een adviestraject terecht bij Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn. Hier zijn dezelfde specialisten werkzaam en is dezelfde kwaliteit gewaarborgd.

De intake

Bij Praktijk voor Begaafdheid Apeldoorn is altijd het kind en zijn / haar (hulp)vraag het uitgangspunt voor begeleiding en advies.

Je bent oké zoals je bent en soms kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken.

Wij gaan samen met u en uw kind op zoek naar antwoorden op alle vragen over hoogbegaafdheid en begaafdheid, we wijzen graag de weg, wij adviseren en helpen als u of uw kind even vastloopt. Ook verzorgen wij trainingen en workshops voor kinderen en volwassenen.

Een begeleidingstraject kan bestaan uit individuele begeleiding van het kind, begeleiding in de peergroup, begeleiding van de ouders of een combinatie van deze drie begeleidingsvormen. Ook kan in sommige gevallen gekozen worden tot een traject met uw hele gezin.

In de intakeprocedure Jeugdzorg worden de mogelijkheden onderzocht en worden de doelen en het maatwerktraject voor de begeleiding samen met ouders en kind vormgegeven.

De intakeprocedure bestaat uit de volgende gesprekken:

  1. Een kennismakingsgesprek met u als ouders 
  2. Een intake met uw kind
  3. Een zijns-gesprek met uw kind 
  4. Een afstemmingsgesprek met u als ouders

Eventueel vindt in deze periode ook al een gesprek op school plaats om informatie rondom uw kind compleet te maken. Alle informatie wordt met u besproken in het afstemmingsgesprek. In dit laatste gesprek zal het maatwerktraject met u worden afgestemd.

De gesprekken in de intakeprocedure zijn altijd met Hetty Velthuis en Marlies Chang, beiden ECHA Specialist Hoogbegaafdheid.

Om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek met Hetty Velthuis kunt u contact opnemen.