Begeleiding van hoogbegaafde kinderen
Praktijk voor Begaafdheid Apeldoorn

Over ons

HETTY VELTHUIS, ECHA SPECIALIST HOOGBEGAAFDHEID

Praktijk voor Begaafdheid Apeldoorn is in 2015 opgericht door Hetty Velthuis.

Na haar studie Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht heeft zij in verschillende functies binnen diverse organisaties gewerkt, meestal als adviseur. Altijd stond hierbij ontwikkeling van mensen centraal.

Hetty ervaart dagelijks dat het werken met hoogbegaafde kinderen haar veel energie geeft, dat ze veel plezier beleeft aan het begeleiden van deze doelgroep en dat het haar vaak lukt om deze kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling.  Zij vertrouwt op haar gevoel en inlevingsvermogen en stelt kinderen snel op hun gemak. Kinderen voelen zich door haar gezien en geven regelmatig aan dat er “eindelijk iemand is die hen snapt”. En dat is precies waarvoor zij het doet.

Zij combineert in haar rol als Specialist Hoogbegaafdheid energie en passie voor de doelgroep met gedegen kennis en past wetenschappelijke theorieën , het liefst op een creatieve manier toe in de praktijk.

Hetty gaat binnen haar praktijk graag samen met ouders en kinderen op zoek naar antwoorden en oplossingen.

Daarnaast deelt ze haar kennis graag met leerkrachten, scholen en andere professionals. Dit doet zij sinds 2020 vanuit het Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn dat primair is opgericht om kennis te delen en een antwoord te vinden op alle vragen rondom hoogbegaafd zijn.